Meny

Bli medlem i Akademiska kapellet

Om orkestern

Akademiska kapellet är Lundastudenternas egen symfoniorkester och leds av director musices Patrik Andersson. Orkestern har ca 70 medlemmar och de flesta är studenter vid Lunds universitet. Kapellet spelar på universitetetets högtider och ger även två egna konserter per termin. Orkestern åker också regelbundet ut på turné och gästar andra universitet i Sverige och utomlands. Som medlem av Akademiska kapellet har du dessutom möjlighet att söka Odeums stipendier och att framträda som solist med orkestern.

I början av varje termin har du chansen att söka till Akademiska kapellet.

Provspelningar

Provspelningar till orkestern sker i början av varje termin. Du som söker har god vana att spela orkestermusik. Förbered ett kortare stycke att spela upp (utan ackompanjemang). På plats får du också ett kort a-vista prov. Inkludera en kortfattad beskrivning av din musikaliska bakgrund och erfarenhet av orkesterspel i ansökan.

Orkestern repar på onsdagar kl. 19.00-21.30. Provspelningar äger vanligen rum i samband med orkesterrepetitionerna.

Berätta kortfattat om din musikaliska bakgrund och orkestrar du varit med i tidigare.
För att visa att det är en person som har fyllt i webbformuläret, ber vi dig att fylla i svaret på frågan nedan.
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Sidansvarig:

Odeum